Biljni preparati


HemoHelp
HEMOHELP
Biljni eliksir
Dijetetski suplement

Hemohelp je vrhunski biljni eliksir dobijen od smeše 20 biljnih vrsta – od lista koprive, korena lincure, ploda kleke, lista borovnice, preko žalfije, podbela, rastavića, pa sve do cveta i lista ehinacee.   Ove biljke su ekstrahovane u crnom vinu, a prisustvo meda daje eliksiru dodatnu vrednost.  

Hemohelp pomaže u lečenju anemije, omogućava bolju cirkulaciju, jača imunitet, poboljšava apetit i varenje, reguliše funkcije jetre, žuči i bubrega. Takođe pomaže i u lečenju gihta i artritisa, gotovo da je nezamenljiv u održavanju vitalnosti i poboljšanju rekonvalescentnih stanja. 

Epiprostan - Sirup za bolesti prostate
EPIPROSTAN
Sirup za bolesti prostate

Sirup je namenjen muškarcima koji imaju problema sa uvećanom prostatom. Hipertrofija ili adenom prostate je vrlo česta bolest muškaraca nakon 50 godine života, a karakteriše se stvaranjem velikih čvorova u prostati. Ove promene dovode do uvećanja prostate i pritiska na mokraćnu cev, te smetnje u oticanju mokraće odnosno pražnjenja mokraćne bešike.

Sirup sadrži tečni ekstrakt lekovitog bilja. Ekstrakt je dobijen  iz:
Epilobium Parviflorum – ekstrakt mlečike, vrbolike sa malim cvetovima. Biljka sadrži materije koje deluju na nivou  metabolizma testosterona (zaustavljaju  delovanje 5-alfa reduktaze), što je čini delotvornim lekom za lečenje poblema vezanih za beningno uvećanje  prostate.
Urticae dioica – ekstrakt koprive sadrži aktivne principe  koji imaju diuretska i protivupalna delovanja. Lignani koji se nalaze u korenu koprive utiču na nivo slobodnih polnih hormona i utiču na proliferaciju tkiva prostate.
Cucurbita pepo - ekstrakt semenke bendeve. Sadrži aktivne principe (fitosteroli, tokoferl i selen) tonizira muskulaturu mokraćne bešike.
 
Ekstrakti lekovitih biljaka svojim protivupalnim i antiedematoznim delovanjem uklanjaju tegobe upaljene, povećane i starački izmenjene prostate. Sastojci ekstrakta imaju i antiseptično i diuretično delovanje,čime se  olakšava pražnjenje bešike,uklanja česti nadražaj i bol pri mokrenju